TI IN JAZ

humorni svet dvojčic Pike in Črte

1,5 let +

TI IN JAZ 175
TI IN JAZ 172
TI IN JAZ 173
TI IN JAZ 174
TI IN JAZ 171
TI IN JAZ 176
 

Je interaktivna predstava za najmlajše otroke, ki iz nasprotij in podobnosti ustvarja humoren svet absurdnih situacij. Iz verige duhovitih transformacij, ki se zgodijo s pomočjo pralnega stroja, nastane nov, igriv in humoren svet sester dvojčic. Pralni stroj nepredvidljivo spreminja stvari: obleke postanejo bitja, vsakdanji predmeti dobivajo nove pomene; sestri dvojčici pa vselej iz njih ustvarita razburljive, smešne in prijetne dogodke.

  

Čas trajanja: 35 minut

Priporočljiva najnjižja starost otrok: 1,5 let +

 

Koncept: Katja Kähkönen, Mateja Ocepek, Katja Povše

Scenarij: Katja Kähkönen, Katja Povše, Mateja Ocepek

Režija: Katja Kähkönen

Igralki: Rada Kikelj Drašler, Ana Špik/ alter. Mateja Ocepek, Katja Povše 

Scena in kostumi: Katja Kähkönen, Mateja Ocepek. Katja Povše

Glasba: Patryk Wilinski

Tehnična pomoč: Igor Vuk

Tehnik: Anže Virant

Fotografije: Matej Povše

Video: Žiga  Stanovnik

Producenti: AEIOU, H'art, Zavod za umetnost, Društvo lutkovnih ustvarjalcev

Premiera: 17. november 2012 ob 17h v KUD France Prešeren, Ljubljana

 

Nagrada za posebne dosežke, za odrsko sporazumevanje z najmlajšim gledališkim občinstvom v predstavi Ti in jaz, na 7. Bienalu lutkovnih ustvarjalcev 2013, Maribor.

"Gre za izum, za novonastalo obliko gledališča pri nas, ki se mu avtorice premišljeno posvetijo v celoti, začenši s postopnim vzpostavljanjem 'igralnega' prostora. Avtorice zelo izvirno poskrbijo za odrsko sporazumevanje z najmlajšim občinstvom, ki še ne razume gledališča. Z neposredno komunikacijo opravijo predpranje, pranje, centrifugo in mehčanje. Črta in pika – to lepa je slika."

 

Predstava Ti in jaz je umeščena v bazo kakovostnih slovenskih predstav za otroke ZLATA PALIČICA.  

"Ti in jaz izhaja iz vsakdanjih, preprostih, tudi najmlajšim prepoznavnih situacij in elementov ter obenem razpira domišljijo z nenavadnim, igrivo fantazijskim in čudežnim. Uprizoritev je vizualno živahna in pisana, razgibana v vsebini in idejah ter domiselna v gibu, igri in rabi rekvizitov. Zabavno iskriva dejanja, domislice in presenečenja so jasno uokvirjena v priprave in praznovanje rojstnega dne dvojčic. V skrbno grajeni atmosferi, tudi z nežno igrivo zvočno podobo, izvajalki lastno interakcijo spretno razširita v komunikacijo z gledalci ter jih nevsiljivo vključita v praznovanje, s tem pa tudi v svoj slikovit svet in bogastvo uprizoritvenih jezikov."

Nika Arhar, Adriana Gaberščik in Martina Peštaj - strokovna komisija Zlate paličice

Odzivi in kritike
Tehnične zahteve