DOJENČKI V GLEDALIŠČU

banner_16.png

Prva srečanja z umetnostjo so pomembna za otrokov razvoj in njegovo dojemanje umetnosti v odrasli dobi. Za dojenčke in malčke je izjemnega pomena, da iz okolja prejemajo pozitivne, ljubeče in izzivalne dražljaje. Raziskave kažejo, da so za razvoj otroških možganov pomembne izkušnje iz prvih treh let, kot so čutne stimulacije (sluh, vid, dotik), ljubezen in povezanost z drugimi. Umetnost (gledališče) spodbuja domišljijo, otrokom dovoljuje, da občudujejo, se čudijo, veselijo, tudi bojijo, sanjajo … in jim s tem pomaga odraščati.

 

Predlagamo, da pri izboru predstave upoštevate priporočljivo najnižjo starost, saj v AEIOU gledališču skrbimo, da so predstave prilagojene otrokovi psihofizični stopnji razvoja.

 

6 mesecev +

Priporočamo ogled predstav: Glava dol - noge gor!, Krickrac, to sem jaz!, Devet lun

 

12 mesecev +

Priporočamo ogled predstav: Glava dol - noge gor!, Krickrac, to sem jaz!, Devet lun, Ti in jaz

 

2,5 let +

Priporočamo ogled predstav: Glava dol - noge gor!, Krickrac, to sem jaz!, Ti in jaz, Srce in popek in igralnica Mami, ne jezi se!

 

 

KAKO JE VIDETI GLEDALIŠČE ZA DOJENČKE IN MALČKE

 

Na predstavah AEIOU gledališča ni sedežnega reda. Največkrat se sedi na tleh, na blazinah. Ponavadi smo sezuti, obuti v nogavice ali copate.

Med predstavo ni nikoli popolne teme.

Če otrok močno joka, lahko dvorano zapustite in se potem spet vrnete nazaj. Čebljanje in vriskanje sta priporočljiva. Tudi hranjenje dojenčkov je dovoljeno.

Smeh, jok, vpitje, cviljenje so med predstavo dovoljeni.

Predstave so namenjene vsem družinskim članom, vsi ste akterji in gledalci.

Pred dvorano je vedno pripravljena previjalnica.

Dostop in “parkiranje” vozičkov sta omogočena.

 

 

“Naša malčka sta imela takrat pet mesecev in če smo iskreni, smo bili starši navdušeni in smo ponavljali kot nori ‘glava dol, noge gor’ in ‘bubu lula’. Malo za tem pa smo slišali tudi eno izmed prvih besed - bubu. Odlična predstava!”

mamica Sabina