GLASBENA SLIKANICA

rada s trobentoV letu 2017 smo pripravili nov sklop AEIOU glasbenih delavnic za dojenčke in malčke Glasbena slikanica. Potekale bodo enkrat mesečno v Hiši otrok in umetnosti pod vodstvom Rade Kikelj Drašler, glasbenice ter intermedjska ustvarjalke. Glasbeno pot si je utrla v zasedbi Orkestrada, kjer na svojevrsten načun uprizarja avtorko poezijo.

Glasbena slikanica je zvočni laboratorij v katerem bodo najmlajšimi in njihovimi starši odkrivali, raziskovali in preizkušali zvočno-glasbene strukture. Sledili si bodo trije sklopi delavnic na temo: ritem in gibanje, melodija in glas, glasba in zgodba.

28.1. vas vabimo na prvo delavnico, kjer se bomo posvetili prvinskemu ritmu. Odkrivali bomo ritem, ki izhaja iz narave in nas samih, kot na primer ritem dihanja, bitja srca, ritem hoje, ritem žvečenja, smrčanja, ritem dežja, letnih časov ipd… Slišano bomo uglasbili s pomočjo tolkalnih pripomočkov, kot so ropotuljice, ksilofon, tolkala, palice ipd. Namen prvega sklopa delavnic je odkrivanje ritma na različne načine, prisluhniti svojemu telesu in svoji okolici, ter najvažnejše zavedati se čuječnosti in svojega bitja.